marți, 19 mai 2015

#EatThis, daca poti...


Stiu ca in acest moment ma vor injura toti fumatorii, dar imi asum acest lucru.
Da! Si eu sunt de acord cu adoptarea legii de interzicere a fumatului in spatiile publice, pentru ca in toate tarile civilizate exista de foarte mult timp. De ce sa nu fim si noi una dintre ele?

Nu imi place fumul de tigara, nu mi-a placut niciodata si nici nu reusesc sa inteleg fumatorii. Ok, fumezi, e fix treaba ta, fiecare om are viciul lui, dar nu ma obliga sa-ti miros tigara atunci cand ies sa mananc intr-un restaurant. Nu imi face nicio placere sa mananc friptura ca aroma de tutun sau pizza cu fum de tigara inclus. Fac pariu ca nici macar tie nu iti place acest lucru.

Asa ca hai sa spunem DA, campaniei initiata de Adi Hadean!

"Susțin adoptarea legii care să interzică fumatul în spațiile unde se servește mâncare. Nu vreau să vorbesc și despre restul spațiilor luate în discuție, mă limitez la industria în care lucrez și pe care o cunosc suficient de bine. Pledez pe de o parte pentru cauza angajaților nefumători din industria ospitalității, care nu au decât două opțiuni, să lucreze, respectiv să nu lucreze, deși cel puțin în teorie, li se garantează dreptul de a munci într-un mediu sănătos. Pe de altă parte, pledez pentru dreptul fumătorilor și nefumătorilor deopotrivă de a mânca într-un mediu sănătos, o mâncare cât se poate de sănătoasă. Dacă cei dintâi sunt gata să renunțe oricând la dreptul acesta, cei din urmă n-au nicio vină și, cel puțin în acest moment, nu sunt protejați în niciun fel.




Campania #EatThis e o provocare pe care v-o adresez, o oportunitate de a testa înainte de a vă împotrivi vehement. E șansa de a descoperi beneficiile unor obiceiuri alimentare sănătoase, șansa de a privi mâncatul în spațiile publice și din perspectiva aceasta, a normalității (să nu uităm că înainte de a fi fost fumători, cu toții am fost nefumători, obiceiul acesta apărând în urma unei opțiuni mai mult sau mai puțin conștiente și menținându-se din cauza unei dependențe induse mai întâi chimic și apoi psihologic), acolo unde unii dintre dvs. vedeți critici și interdicții pentru fumători. Vă invit să învățați să vă bucurați de un mediu mai sănătos și să descoperiți un alt mod de a savura o ieșire în oraș. Invit restaurantele să încerce, adoptând, pentru început, o Zi Fără Fum(uri)/No-Smoking Day, în care atât fumătorii, cât și nefumătorii să se poată bucura, deopotrivă, de O Masă Fără Fum de Țigară!



Startul campaniei va fi dat pe 31 Mai – Ziua Mondială Împotriva Tutunului. Invitația este deschisă tuturor și tot ce trebuie să faceți este să-mi trimiteți un e-mail pe adresa office@adihadean.ro în care să vă manifestați dorința de a participa și de a adopta o zi NO Smoking în localul pe care-l conduceți. Săptămânal voi anunța restaurantele înscrise în această campanie, împreună cu invitația adresată publicului larg de a le călca pragul în ziua respectivă și de a împărtăși experiența trăită. Voi invita prieteni, jurnaliști, bloggeri, politicieni să meargă să testeze și să ne povestească impresii. Poate o să reușim să convingem că DA, se poate și fără fum de țigară!"


Ce ziceti? Buna initiativa, nu?


4 comentarii:

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...