luni, 2 aprilie 2012

Renuntarea la fumat nu ingrasa

 Am foarte multi prieteni care fumeaza, mai exact, majoritatea prietenilor mei fumeaza. Am inceput sa ma feresc de iesirile lungi si dese la cafea, iesiri care ma afuma la propriu. Unii dintre ei nu vor sa se lase de nicio culoare, iar altii ar vrea dar se tem de kilogramele in plus, care ar putea sa apara.
 Pentru cei care vor sa se lase si nu vor sa se ingrase, exista o explicatie, ba nu, exista chiar o solutie:D.

"Renuntarea la fumat nu ingrasa!"


  E normal ca dupa atatia ani de fumat, in care esti obisnuit sa bagi tot timpul tigara in gura, renuntarea brusca sa te afecteze si sa te faca sa-ti gasesti alta preocupare si anume, rontaitul .

 Totul depinde de autocontrol, ca si in cazul dietelor, daca poti sa te abtii in cazul unei cure de slabire si sa nu mananci tot felul de porcarii, de dragul de a avea o activitate, la fel este si in cazul excluderii tigarilor din programul zilnic.
 Putem sa inlocuim acest prost obicei sau viciu, cum vreti sa ii spuneti, cu activitati mai sanatoase, de exemplu miscarea. O sa se imbunatateasca vizibil si respiratia si veti putea practica mult mai multe activitati fizice, activitati care vi se pareau obositoare, pana sa va lasati de fumat.

 Rontaielile nocive (gen alune, chipsuri, seminte, popcorn, biscuiti etc.) le puteti inlocui cu rontaieli sanatoase: legume, fructe proaspete, iaurturi etc.
 Cele 5 minute alocate din ora in ora acelei magice clipe de fum se pot inlocui cu 5 minute de sarit coarda (exagerez, la birou nu poti sa sari coarda, dar poti sa cobori niste trepte).

 Bunicul meu s-a lasat de tutun, dupa o viata intreaga de pufait, cu ajutorul bomboanelor mentolate si nu s-a ingrasat. Important e sa stii sa spui STOP! Din pacate foarte multi fumatori renunta la a mai fuma in momentul in care sunt obligati de o boala grava...

 Prietenul meu imi spunea ca orice om trebuie sa aiba un viciu, altfel o ia razna, ceea ce e partial adevarat, dar ce se intampla cand avem mai multe? De dragul sanatatii noastre si a celor din jur, ar trebui sa renuntam la cele mai daunatoare dintre ele.

 Sper sa nu aruncati cu pietre in mine, inteleg ca este greu sa te lasi, dar daca iti doresti cu adevarat trebuie sa incepi de undeva, nu?




Sanatate,
AndrEyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...