miercuri, 25 martie 2015

Orange smoothie: Ceva cu si despre morcov


 Trauma culinara a copilariei mele: morcovii. 
 Imi place culoarea lor, imi place mirosul, dar cand vine vorba de gust, chimia dintre noi se duce pe apa Sambetei. Nu mi-au placut nicioadata, decat sub forma de muraturi, pentru ca nu li se simte gustul.
  Problema este ca avem nevoie de beta-caroten si vitamina A pentru piele, pentru ochi, etc.
  Noroc ca s-a inventat blender-ul cu o putere atat de mare, astfel incat poate sa zdrobeasca si cele mai puternice radacinoase. In felul acesta am reusit sa ma impac cu nazdravanii morcovi, fara sa le simt gustul dulceag.

  Acestea fiind spuse, va prezint cel mai simplu smoothie ever, cu morcovi, evident.



Reteta pentru 2 pahare 200 ml:
  • 2 mere mari ;
  • 2-3 morcovi;
  • 1 portocala;
  • 1 cana de apa.
 Le spalam, le curatam de coaja si le taiem cubulete/ feliute, le bagam in blender si le mixam 2 minute.


 Daca vreti sa achizitionati un blender cu putere relativ mare, astfel incat sa zdrobeasca de la radacinoase pana la seminte si sa aiba si un pret rezonabil, gasiti unul aici .


Voua va plac radacinoasele? Va bucurati de beneficiile lor?



6 comentarii:

  1. Si eu le pregatesc in combinatia asta si gustul este delicios, se pierde orice aroma de morcov. Incearca sa adaugi si cateva feliute de sfecla rosie :). Blenderul recomandat de tine are pret bun si putere destul de mare, chiar sunt in cautarea unui blender deoarece al meu este cam slabut. Merci pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu sfecla rosie fac alt smoothie separat, cu ceva fructe de padure, pentru ca nici gustul ei nu prea imi place. :))
    Ma bucur ca ti-am fost utila. O zi frumoasa si sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooo, daaa ... zic si eu ca sucul de sfecla rosie este baubil numai asociat cu ceva ... eu prefer mar si portocala. Cu siguranta o sa incerc si cu fructe de padure, numai sa vina sezonul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept si eu cu nerabdare sezonul lor.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie una imi plac aproape toate legumele, iar morcovii se numara printre legumele mele preferate. Eu obisnuiesc sa imi fac stixuri, le pun intr-un borcanel si le iau cu mine in geanta pentru cand mi se face foame. Admir faptul ca desi nu iti place gustul morcovului incerci sa il combini cu fructe pentru a-i diminua aroma, dar in acelasi timp nu pierzi valoarea nutritiva pe care ti-o ofera :)

    RăspundețiȘtergere
  6. De obicei nu sunt mofturoasa, in ceea ce priveste mancarea, dar chiar am o problema cu radacinoasele, de cand eram mica. Se chinuia mama, saraca, sa mi le introduca in alimentatie, dar eu nu si nu. :))) E foarte bine ca iti place morcovul si ca poti sa il mananci ca atare.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...