sâmbătă, 25 aprilie 2015

5 motive pentru care imi place Simona Halep


  Tennisul este sportul meu de suflet, am mai spus-o si o s-o repet.
In copilarie ma visam o mare jucatoare, admirata si aplaudata de mii de suporteri si urmarita la TV de alte cateva milioane.



  Ei bine, n-a fost sa fie! Ai mei au considerat ca e mult mai important sa inveti, decat sa bati mingea la perete toata ziua. Au si ei dreptatea lor, in plus, ca sa ajungi acolo sus, ai nevoie de sustinere puternica, atat financiara cat si morala. Ai nevoie de un antrenor foarte bun, un antrenor care sa creada in tine si de ce sa nu recunoastem, de un strop de talent si un altul de noroc.;)
  Hobby-ul meu nu s-a soldat, din pacate, cu astfel de urmari, asa ca a ramas la stadiul de pasiune.

Revenind cu picioarele pe Pamant...la tenisul autohton, dar mai ales la revelatia momentului si anume jucatoarea de pe locul 2 WTA- Simona Halep.

sursa foto: google

Va spun 5 motive pentru care o admir pe Simona Halep:

1. Vrea performanta.
A dovedit-o! 
Pe langa faptul ca si-a sacrificat copilaria, petrecandu-si aproape tot timpul pe terenul de tenis, aceasta a mai facut un gest oarecum socant: si-a micsorat sanii. In cazul in care nu stiati, Simona noastra avea sanii de vreo 3-4 ori mai mari, in urma cu cativa ani. Acesta mi se pare intr-adevar un sacrificiu imens, avand in vedere ca a trebuit sa treaca printr-o operatie, nu tocmai usoara, pentru a putea juca tenis la cel mai inalt nivel. 

sursa foto: google

2. Este puternica.
Orele interminabile de antrenament si-au pus amprenta pe trupul Simonei, intr-un sens bun. Datorita acelor ore, aceasta are un corp foarte bine lucrat, rezistent si pregatit pentru lupta din teren.
Fiind foarte bine antrenata, nu se da batuta cu una, cu doua, indiferent ca e accidentata sau nu, joaca pana la epuizare.

3. Lupta pentru fiecare punct.
Nu exista minge pentru care sa nu lupte. O urmaresc de foarte mult timp, ii cunosc cat de cat jocul si pot sa spun ca e printre singurele care da absolut tot ce poate pe teren si vrea sa castige, indiferent de miza. Pentru ea nu conteaza daca jocul e aproape pierdut sau pe jumatate castigat, vrea cu orice pret fiecare punctulet.

4. Este modesta.
Simona nu a fost un copil de bani gata, ba din contra, tatal sau s-a zbatut si a facut sacrificii pentru realizarea fiicei sale in lumea sportului de performanta.
Si sincer va spun, la cati bani a castigat in ultima perioada, ar fi putut sa o ia pe "aratura", dar probabil nu-i sta in caracter si a primit si o educatie frumoasa. Bravo, Simona!

5.Este foarte ambitioasa.
Este un copil puternic si ambitios, ii place sa joace tenis si daca o tine in ritmul acesta, cu siguranta va ajunge locul 1 mondial, pentru ca asta e scopul ei.

Acestea ar fi motivele pentru care o admir si o apreciez. Traiesc alaturi de ea sentimentele de bucurie sau de tristete, atunci cand castiga sau pierde un meci. 
Ma bucur din suflet ca avem astfel de oameni, oameni care ne reprezinta cu succes tara peste tot in lume.


Bravo, Simona Halep!

3 comentarii:

  1. Nu incap prea multe discutii, Simona a crescut precum Fat Frumos. A crescut de la an la an si de la turneu la turneu. A mucit, a luptat si a castigat. Ce a fost de demonstrat s-a facut cu pricepere si talent, are numeroase aprecieri de "guiness" / cea mai ...cea, dintre toate - a spart toate normele ! Si sa nu vrei sa vezi adevarul si acesta tot este in favoarea ei, cred ca isi merita locul ocupat si chiar daca business ul este deranjat de realizarile ei "necontrolate" , iubitorii de sport si cu ganduri curate apreciaza calitatea jocului presta de Halep ! Cinste ei !

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow. La ultimul am bufnit in ras. :)) Parca s-a electrocutat.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...