luni, 6 aprilie 2015

Daca este Sarbatoare, e bataie pe mancare!


Stiu ca noi, romanii, suntem un neam de gurmanzi si mai stiu ca gatim si foarte bine, dar asta nu inseamna cu nu putem avea limite.

Pe principiul "ca la noi, la nimenea...", atunci cand se apropie o Mare Sarbatoare, toata lumea se gandeste doar la mancare.
Nu mai are rost sa descriem cozile interminabile de la supermarket, bataia pe mici sau pe ultima halca de porc/miel, etc.
Si cred ca aceste lucruri nu se vor schimba niciodata, pentru ca suntem indobitociti, ca si oile. 

De ce se cumpara tone de mancare, daca trei sferturi se arunca la gunoi?  De ce cumperi atat de mult, daca tot cu o gura si cu un stomac mananci?
Nu inteleg, cata minte sa ai, sa bagi in tine ca un spart, ca dupa aceea sa suni la 112 sa te ia salvarea, ca ai mancat si ai baut ca un porc.
Si problema e ca nimeni nu invata nimic din experienta, o repeta si la celelalte sarbatori, la fel si anul urmator. 


Ok, am inteles, trebuie sa te aprovizionezi cu de toate in ajunul sarbatorii respective, ca e familia mare si trebuie saturati toti, plus ca mai primesti si cativa in vizita. 
Dar, in conditiile in care cumperi sapte cosuri de mancare, bautura, dulciuri, etc., cum mama naibii te intorci dupa o zi, maxim doua si repeti procedura, pe principiul: s-a terminat mancarea, mai bagam sapte cosuri, sa bubuim de tot.  

Stiti ceva?
Am incetat sa-i mai acuz pe cei care tin hypermarket-urile deschise, inclusiv in ziua Cea Mare. Ei nu au nici cea mai mica vina. 
Voi sunteti vinovati! 
Voi, care aveti impresia ca muriti, daca nu cheltuiti pana la ultimul banut!
Voi, de nemancati ce sunteti, de parca vine sfarsitul lumii si nu apucati sa va saturati burtile!

Si mai stiti ceva?
Nu mi-e mila de voi atunci cand va vad la stiri, ca sunteti luati cu salvarea, pentru ca o meritati!

Dar stiti ce e trist?
Ca din cauza voastra stau deschise magazinele si supermarket-urile patronilor, atunci cand ar trebui sa fie inchise. Mi-e mila de fetele de la Auchan, Kaufland sau Carrefour, pentru ca, in loc sa fie acasa cu familia, sa se bucure de Sarbatoare, stau sa va satisfaca voua mofturile.
Si macar de-ar fi cu folos, dar cum jumatate din ceea ce cumparati ajunge la gunoi(mai bine o donati)...nu pot sa va transmit decat atat:


SA VA FIE RUSINE!




2 comentarii:

  1. Si ar mai fi de adaugat un aspect. Dupa ce ca se gateste in cantitati industriale (sa ajunga, ca sunt neamuri multe si 3 zile de ospat), sa vezi ce se ofuscheaza gazdele daca nu le gusti din preparate (ca de-aia si ajunge multa mancare la gunoi). Pai daca vii de-acasa deja imbuibat de drob, oua, sarmale si cozonac, cat stomac sa ai sa o iei de la capat cu ACELEASI chestii si pe la altii in vizita?

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect! Toata lumea prepara aceeasi mancare, pe care o ai si tu in casa. Cat sa mananci?

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...